Skip to content

Фармбиотест

www.clinicaltrialsukraine.com use cookies to help us improve the website and your experience using it. You may delete and block all cookies from this site at any time, details of which can be found in our cookie policy. However please note this may result in parts of the site no longer working correctly. If you continue without changing your settings we will assume you are happy to receive all cookies on this site.

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

1. Загальні положення 

Володіння та управління сайтом www.clinicaltrialsukraine (надалі за текстом – «Сайт») здійснюється ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ», код ЄДРПОУ 38337729, юридичною особою, яка зареєстрована в установленому законом порядку і діє відповідно до законодавства України.

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» відповідально ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без виключення осіб, які відвідують Сайт, а також користувачів сервісу Сайту.

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» зобов’язується захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), створюючи та забезпечуючи комфортні умови використання сервісів Сайту для кожного користувача.

В даній Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (надалі за текстом – «Політика») визначено порядок обробки персональних даних, їх види, цілі використання, взаємодія ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» з третіми особами, заходи для забезпечення безпеки та захисту персональних даних, порядок та умови доступу, а також, контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін до персональних даних, блокування або видалення своїх персональних даних та отримання роз’яснень на питання, які можуть виникнути щодо захисту персональних даних.

2. Збір, обробка, зберігання та використання персональних даних

Володільцем та розпорядником персональних даних користувачів Сайту є ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ».

При використанні користувачем сервісів Сайту, ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» здійснює обробку даних користувача, а саме тих, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами:

  • файли cookie
  • iр-адреси
  • параметри і налаштування інтернет-браузерів

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» збирає ті персональні дані, які свідомо і добровільно надаються Вами, як суб'єктом персональних даних, в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» збирає мінімальний обсяг інформації, який необхідний виключно для виконання Вашого запиту, як суб'єкта персональних даних.

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» не збирає інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлені певні вимоги, така як:

  • інформацію про расове або етнічне походження
  • політичні, релігійні або світоглядні переконання
  • членство в політичних партіях та професійних спілках
  • засудження до кримінального покарання в скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання
  • даних щодо здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»)

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» збирає статистичні дані відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.
Обробка та зберігання персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщене обладнання, яке забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних Сайту.

Місце зберігання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: Україна, Луганська область, м. Рубіжне, вул. Почаївська, будинок 9.

3. Мета використання персональних даних 

Метою використання персональних даних користувача є забезпечення надання інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією, відносин у сфері комунікації та на виконання законодавства України, у тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», а також відповідно до Правил використання сайту та інших актів, що регулюють діяльність ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ».

4. Строк зберігання персональних даних 

Персональні дані користувача зберігаються на термін, необхідний відповідно до мети їх обробки.
Якщо користувач Сайту (суб'єкт персональних даних) припинив користуваня Сайтом шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

5. Порядок використання файлів cookie 

Cookie  - це невеликий фрагмент даних, відправлений веб-сервером і який зберігається на комп'ютері користувача.
Файли cookie поділяються на постійнимі файли cookie, які зберігаються в комп'ютері користувача, поки він їх не видалить власноруч та тимчасові (сесійні), які зберігаються до моменту закриття інтернет-браузеру користувача. Також, файли cookie поділяються на основні, які встановлюються відвідуваним Сайтом та сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

При повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються.
Відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» використовуються наступні категорії файлів cookie: 

  • Строго необхідні файли cookie  - це потрібні для пересування користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також, здійснюють запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie  - це такі, що агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера.
    Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики:  час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д.
    Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • Функціональні файли cookie  - використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера.
    Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики:  ім'я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мовна версія Сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування Сайту.
    Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • Цільові файли cookie  - використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера.
    Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту.

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.
Microsoft Edge - https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement
Mozilla Firefox - https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies
Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru
Opera - http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html
Safari for macOS - https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися.
Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальшому відвідуванні Сайту, користувачеві буде повторно пропонуватися включення і використання файлів cookie.

Інформація про користувачів отримана за допомогою файлів cookie не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ».

6. Безпека неповнолітніх 

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» відповідально ставиться до питань безпеки, в тому числі і до осіб, не досягших повноліття, у зв'язку з чим ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» звертається до батьків із проханням пояснити своїм дітям щодо проблем безпеки в Інтернеті, про їх мету та необхідність у використання тих чи інших сервісів Сайту.

7. Взаємодія ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» з третіми особами 

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, передбачених законодавством.

На Сайті можливе розміщення посилань на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході на інші веб-сайти дія цієї Політики не поширюється. ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» рекомендує ознайомлюватись з політикою конфіденційності і захисту персональних даних для кожного веб-сайту перед передачею будь-яких персональних даних, за якими можливо ідентифікувати суб’єкта персональних даних.

8. Конфіденційність активності користувача на Сайті 

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу, або електронну пошту користувача захищені відповідно до законодавства.

9. Захист персональних даних 

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

10. Права суб'єкта персональних даних 

ТОВ «КДЦ «ФАРМБІОТЕСТ» доводить до Вашого відома про Ваші права, як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме: 

  • знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані
  • на доступ до своїх персональних даних
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних
  • пред'являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних
  • пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи
  • звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди
  • відкликати згоду на обробку персональних даних
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.
Scroll To Top